Badkamer renovatie
Spread the love

Badkamer renovatie of een volledig nieuwe badkamer? Dat is je eerste keuze die je moet maken wanneer je badkamer een grondige opknapbeurt toe is. Je uiteindelijke keuze hangt niet alleen van je beschikbaar budget, maar even goed van je persoonlijke smaak of. Toch zul je met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden voor een succesvolle make-over van je badkamer.

Waar moet je zeker op letten bij je badkamer renovatie?

Heeft je badkamer om wat voor reden dan ook een update nodig? Dan kun je kiezen tussen een eenvoudige renovatie of een gloednieuwe badkamer. Als je rekening houdt met de volgende factoren, ben je al een goed eind op de juiste weg.

Inspiratie opdoen voor je badkamerrenovatie.

Bepaal eerst je budget

Voor je met de renovatie of de herinrichting van je badkamer definitief start leg je best eerst je beschikbaar budget vast. Eens dat vastligt wijk je daar niet meer vanaf. Dat maakt niet alleen je keuze makkelijker.

Badkamer renovatie of verbouwing?

Bij verbouwingen pak je de volledige badkamer aan, terwijl je met een renovatie verouderde delen van je badkamer aanpast. Tijdens een renovatie kun je alle aansluitingen behouden en blijft de kamer zelf ongewijzigd. Met een renovatie kun je verouderde of versleten onderdelen van je badkamer vervangen of bijvoorbeeld de badkuip of douche verplaatsen. Je badkamer vergroten is met een renovatie ook mogelijk. Een badkamer renovatie is doorgaans minder arbeidsintensief en goedkoper dan een complete verbouwing.

Goede planning

Een goede planning van je badkamer renovatie kun je tijdens de werken vele kopzorgen besparen. Dat is zowel het geval wanneer je de renovatie zelf uitvoert of wanneer je die aan een loodgieter overlaat.

Tegels renoveren of sanitair vervangen

Voor je met je badkamer renovatie begint, is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van wat je aan je badkamer wilt veranderen. Verandert u alleen het sanitair? Of wil je ook alle Zelf badkamer renoveren of uitbesteden

Als je de badkamer zelf renoveert, dient je zelf het juiste gereedschap aan te schaffen en de nodige apparatuur te regelen. Als je de renovatie aan een loodgieter of een andere professional overlaat, neem je best tijdig contact met hem of haar op. Anders loop je het risico dat er niemand beschikbaar is wanneer je de renovatie of verbouwing wilt beginnen.

Hou rekening met mogelijke vertragingen

Zowel tijdens renovatie als verbouwing kunnen er zich onvoorziene vertragingen voordoen. Denk aan materialen die niet op tijd kunnen geleverd worden, of een probleem dat dat zich na het afbreken kan voordoen. Bereid je hierop voor en maak je planning niet té strak.

Badkamer renovatie is het werk van een vakman (vrouw)

Het uiteindelijke prijskaartje van je badkamerrenovatie hangt grotendeels af van de materialen die je kiest. Ben je van plan de renovatie zelf uit te voeren, of wil je er een loodgieter voor aan het werk zetten?  Het ontwerpen van badkamers is een delicate taak die je het beste aan professionals overlaat. Is je budget eerder beperkt? Dan kun je het beste nog wat verder sparen om een vakman in te schakelen. Dit kan je later een hoop ellende besparen. Loopt er toch iets mis? Dan kun je nog steeds gebruikmaken van de wettelijke garantietermijn om alle bugs op te lossen of onderdelen te vervangen zonder ook maar een euro uit te geven.

Een badkamer renovatie start met een goede voorbereiding

Iedere geslaagde badkamerrenovatie start met een goede voorbereiding. Wat is je droom badkamer? Ga je voor klassiek, modern of rustiek? Je kunt eenvoudig online inspiratie, door folders en brochures te raadplegen en door fysieke winkels te bezoeken. Zet de indeling van je nieuwe badkamer op papier om met de loodgieter makkelijker te onderhandelen. Wat draagt je voorkeur weg: een ligbad, een douche, een combinatie van beiden of wordt het een gebruiksvriendelijke inloopdouche?

Materiaalkeuze

Maar ook de materiaalkeuze verdient onze aandacht. Kies je voor tegel- of watervaste verf? Komt er laminaat als vloerbedekking of vloertegels? Zodra al deze knopen zijn gelegd, kan het echte werk beginnen.

Luxe douche belangrijker dan je toilet?

Vind je een luxe douche belangrijker dan je nieuw toilet? Voorzie dan meer geld voor de renovatie van je douche dan van je toilet. Dat stelt je in staat om gerichter te zoeken.

Het interieur van je badkamer

Bij een gedeeltelijke renovatie is het belangrijk dat je het sanitair of de tegels passen in het interieur van je badkamer.

Een duurzame badkamer

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.