Soorten douchedeurenDe juiste douchedeur kiezen zorgt voor meer comfort en bewegingsvrijheid in je badkamer
Spread the love

De vele soorten douchedeuren maken kiezen niet makkelijker. Wil je een douchedeur installeren, maar weet je niet zeker welke douchedeur bij je badkamerstijl past?

Douchedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, uitvoeringen en maten. Om het juiste type deur te kiezen vergelijk je best de verschillende opties, met hun specifieke eigenschappen en hun voor- als nadelen.

Dit maakt je definitieve keuze eenvoudiger voor een kleiner budget. En dat zelfs zonder aan comfort in te boeten.

Maak je keuze uit de leukste aanbiedingen douchedeuren

Soorten douchedeuren

De juiste douchedeur kiezen is moeilijker dan verwacht. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere soorten deuren, namelijk:

  • Draaideuren
  • Schuifdeuren
  • Pendeldeuren
  • Vouwdeuren

Soorten douchedeuren: Ruimte besparen met een draaideur

De afgelopen jaren worden steeds meer draaideuren in onze douches geplaatst. Draaideuren openen naar buiten waardoor je verrassend veel plaats bespaart en vrijer kunt bewegen.

Deze draaideuren zijn gebruiksvriendelijk en bieden nog genoeg ruimte voor het plaatsen van badkamermeubels of andere accessoires.

Schuifdeuren nemen geen extra plaats in

Is je douchecabine ongeschikt voor het installeren van draaideuren? Dan is een verschuifbare douchedeur een uitstekend alternatief.

Met schuifdeuren heb je namelijk meer bewegingsvrijheid, zowel in je badkamer als in je douche zelf. Denk daarbij zeker aan schuifdeuren uit twee delen.

Naast een vast gedeelte zijn deze deuren uitgerust met een verschuifbaar deel. Douchecabines met een schuifdeur zijn wel breder dan andere soorten douchedeuren.

Naast deze tweedelige schuifdeuren zijn er nu zelfs deuren uit drie en vier delen verkrijgbaar. Je vindt dus altijd wel een geschikte schuifdeur die bij je badkamerinrichting past.

Pendeldeuren voor kleine badkamers

Spijtig genoeg beschikt niet iedereen over een grotere badkamer. Ben je ook in dit geval en moet je het dus met een kleinere badkamer doen?

Overweeg dan zeker het plaatsen van zogenaamde pendeldeuren. Deze bestaan ​​uit twee kleinere deuren die in de twee richtingen openen.

Voor het plaatsen van deze deuren heb je niet veel ruimte nodig. Kies lichtgewicht deuren. Pendeldeuren met magneten of rails sluiten alles netjes af. Zo heb je geen last meer van opspattend water.

Vouwdeuren

Deze douchedeur klap je samen als een accordeon. Zo nemen ze weinig ruimte in beslag. Draaideuren laten je moeilijker in en uit te stappen dan andere soorten douchedeuren. Daarom worden vouwdeuren bijna uitsluitend in kleinere badkamers geïnstalleerd.

Douchedeuren kopen

De douchedeur die bij je situatie past koop je het beste online. Daar vind je het grootste aanbod douchedeuren tegen betaalbare prijzen. Vergelijk de beste aanbiedingen om zoveel mogelijk te besparen op beschikbare budget.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole