De beste friteuse kiezen
Spread the love

De beste friteuse kiezen is belangrijker dan ooit. Zeker nu we meer en maar aandacht besteden aan onze gezondheid, gezonde voeding en gezond eten. De keuze aan verschillende soorten friteuses is ondertussen zo groot dat de juiste keuze maken er niet makkelijker op wordt. 

Op wat moet je zeker letten om de beste friteuse te kiezen? 

Omdat je geen friteuse koopt voor even, zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden om een ​​duurzaam apparaat met een lange levensduur vinden. Het moet daarbij uiteraard ook voldoen aan je wensen en verwachtingen. Vorm, inhoud en materialen zijn vaak bepalend bij het kiezen van de beste friteuse. Maak voor je met je zoektocht naar de beste friteuse start wat je écht wilt. Dat maakt je keuze makkelijker. Zo voorkom je niet alleen een vervelende maar vaak dure miskopen.

De beste friteuse kiezen: Het materiaal

Bij het kiezen van de beste friteuse is het materiaal belangrijk. De meeste toestellen zijn gemaakt uit kunststof of metaal, elk met zijn specifieke eigenschappen en zijn voor- en nadelen.

Metalen friteuses 

Een friteuse uit metaal heeft een opmerkelijk langere levensduur dan een uit kunststof. Daar staat tegenover dat een metalen friteuse tijdens zijn gebruik buitengewoon heet kan worden.

Een friteuse uit kunststof

Deze is veel goedkoper dan metalen friteuse, maar gaat dan ook veel minder lang mee. Wat is voor jou doorslaggevend: het prijskaartje of de levensduur van je toekomstige friteuse? Hou bij het kiezen van de beste friteuse ook rekening met friteuses met een koele wand. Die worden niet zo heet, maar zijn wel duurder in aankoop.

De beste friteuse kiezen met een koude zone

De aanwezigheid van een koude zone is bij een frituurpan niet onmisbaar. Toch is het een niet te onderschatten voordeel. Die koude zone zorgt er namelijk voor restjes die naar onder zakken veel minder snel verbranden. Daardoor blijft het gebruikte vet langer goed en moet het dus niet zo vaak vervangen worden.

De beste friteuse is ook onderhoudsvriendelijk 

De beste frituurpan laat zich ook makkelijk schoonmaken. Geef daarom de voorkeur aan een friteuse met een uitneembare pan zodat je die in je vaatwasser kunt schoonmaken. Een goed gereinigde en onderhouden zorgt voor frietjes en snacks met een betere smaak. Een frituurpan met een antiaanbaklaag maakt alles nog eenvoudiger

De inhoud van je friteuse

Friteuses zijn er niet alleen in diverse materialen en uitvoeringen, maar ook verschillende afmetingen. Kies de friteuse met de juiste inhoud. Zo neemt hij nooit teveel plaats in en heb je tegelijk voldoende eten voor gans je gezin. Voor één of twee personen volstaat een frituurpan met een inhoud tussen de vierhonderd en zevenhonderd gram voldoende. Een gezin bestaande uit vier personen zit al gauw aan een frituurpan met een inhoud van één kilo. Gezinnen met vijf personen hebben een pan met een inhoud van anderhalve kilo zeker nodig.

De vorm van je frituurpan

Kleine vierkante friteuses laten zich makkelijk opbergen die makkelijk op te bergen, maar hebben minder plaats voor het bereiden van snacks. Kleine vierkante friteuses zijn een goede keuze voor… kleinere gezinnen. Een doorsnee gezinnetje van vier heeft meestal genoeg aan een standaard friteuse. Rechthoekige friteuses zijn vooral handig voor grotere gezinnen.

Geur- en- of vetfilter?

De beste friteuses zijn vaak uitgerust met een geur- en/of vetfilter. Deze filters beperken geurtjes en vetdampen tot een echt minimum. Vetfilter verkleinen de kans op brandwonden. Hou er wél rekening mee dat geurfilters de geur niet volledig wegneemt.

Een frituurpan of een hete lucht friteuse?

De hete lucht friteuse is nu al enkele jaren aan een stevige opmars bezig. Tussen een frituurpan en een hete lucht friteuse bestaan er heel wat verschillen. Zo gebruikt een frituurpan frituurvet of frituurolie. De pan wordt verhit met een warmte-element. Is het vet of de olie op de gewenste temperatuur? Dan laat je de snacks in het mandje zakken. Dankzij het vet of de olie krijgen de snacks hun typische smaak. Friteuses zijn alleen geschikt voor het bereiden van frietjes en snacks. Het duurt ook enige tijd voordat het vet of de olie opgewarmd is.

De hete lucht friteuse of Airfryer

Een hete lucht friteuse of Airfryer gebruikt geen frituurvet of frituurolie, maar warme lucht. Daardoor zijn snacks bereid in een airfryer ook veel gezonder. Je kunt in de Airfryer ook meerdere dingen in klaarmaken. Naast frietjes en snacks zijn dat ook vlees, muffins en zelfs groenten. Een hete lucht friteuse of Airfryer is wel nog altijd prijziger dan een klassieke frituurpan.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole