Wat mogen honden niet eten?

Wat mogen honden niet eten?

Spread the love

Wat mogen honden niet eten? Het vaak niet eenvoudig om aan aan hun vragende blik te weerstaan. Een stuk brood, wat vlees of kaas en een stuk chocolade is makkelijk onder de eettafel geschoven. Is het wel een goed idee om je hond met je mee te laten eten?

Wat kun je hem best niet geven om hem in goede conditie te houden? 

Honden zijn meestal niet erg kieskeurig over eten. Ze eten bijna alles wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Terwijl kleine porties van onze voedingsmiddelen vaak geen kwaad kunnen, zijn er andere producten die honden zeker niet mogen eten. Ze kunnen namelijk hun gezondheid ernstig in gevaar brengen. Veel van ons voedsel is zelfs zo gevaarlijk voor honden dat het vaak tot voedselvergiftiging leidt. Serveer je een of meer van die volgende voedingsmiddelen? Als je nog lang van je favoriete huisdier wilt genieten, kun je daarmee best nu stoppen. Geef je hond natuurlijke voeding zonder toevoegingen.

Gepersonaliseerde dierenvoeding voor honden en katten

Hoe donkerder chocolade, hoe giftiger voor je hond

Net als hun baasjes houden honden van suiker en snoep. Als je hond weer komt bedelen om een ​​reep chocola, kun je er best aan denken dat chocolade giftig is voor honden. Zowel de hoeveelheid als het soort chocolade dat je hond eet, is belangrijk voor de mate van toxiciteit. Hoe donkerder de chocolade, hoe toxischer deze is voor je trouwe viervoeter. Voor ons is pure chocolade met minimaal 85 procent rauwe chocolade gezond. De meeste baasjes denken dat het ook gezond is voor hun hond. Dat is niet zo. Pure chocolade bevat theobromine, een stof die chocolade giftig maakt voor honden. Hoe meer chocolade je hond eet, hoe groter zijn risico op vergiftiging. Gezonde voeding voor je hond is rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

Witte chocolade

Dit soort chocolade bevat geen theobromine, de giftige stof in chocolade. Witte chocolade bevat veel vet. Dat geef je beter niet aan je hond. Naast overgewicht kan het braken en hevige diarree veroorzaken.

Wat mogen honden niet eten of drinken: Cafeïne

Alle cafeïnehoudende producten zijn ook slecht voor je hond. Deze stof vinden we vooral in chocolade, snoep, koffie, frisdranken en energiedrankjes.

Zoetstoffen en vooral producten met Xylitol

Xylitol is een zoetstof die veel wordt gebruikt als suikervervanger. Deze kunstmatige zoetstof kan gevaarlijk zijn voor onze (huis)dieren. Zelfs kleine hoeveelheden van deze stof kunnen hun bloedsuikerspiegel sterk verlagen. Als reactie maakt hij te veel insuline aan, wat vaak leidt tot bloedsuikervergiftiging. Xylitol komt voor in veel voedingsmiddelen zoals snoep, koekjes en gebak, kauwgom, pepermuntjes, jam, tandpasta, frisdranken, vitaminetabletten, hoestsiropen, fruitsnoepjes en vele andere producten.

Wat mogen honden niet eten: brood 

Wanneer je hond samen met jou aan tafel eet, eet hij vaak brood. Ons dagelijkse brood bevat voedingsstoffen die honden normaal gesproken niet verdragen, vooral gluten. Die zorgen vaak voor storende reacties bij honden, zoals hevige jeuk, een doffe vacht, winderigheid of diarree. Toch is het geen goed idee om je hond vaak brood te geven. Het zijn namelijk carnivoren, vleeseters. Hun spijsverteringsstelsel is ontworpen om vlees te verteren, aangevuld met wat groenten, rijst en fruit.

Dit mag je hond ook niet eten

Groenten:

  • Fruit: vooral druiven, rozijnen, krenten en gedroogd fruit zoals vijgen en dadels
  • Noten, zaden en pitten
  • Melk en melkproducten
  • Rauw varkensvlees
  • Kruiden en specerijen: knoflook, bieslook
  • Gekookte beenderen
  • tonijn
  • steenvruchten
  • Vette voeding

Je kunt de voordelen van een gezonde voeding extra ondersteunen met het gebruik van deze multivitamine voor zowel hond als kat.

Petfoodmarkt

Gepersonaliseerde dierenvoeding voor honden en katten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.