Wat is het beste matras bij rugklachten?
Spread the love

Sleepy Original Matras

Wat is de beste matras bij rugklachten? De keuze van de juiste matras is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor iemand met pijnlijke rugklachten.

Hoe kies je de beste matras als je regelmatig wordt overvallen door rugklachten?

Heb je last van rugklachten en slaap je slecht?  Word je elke ochtend wakker met rugpijn, stijve nek-, rug- en schouderspieren? Worden je klachten overdag alleen maar erger? Dan is de kans groot dat je op het verkeerd matras slaapt. Er zijn veel soorten matrassen, maar lang niet allemaal zijn ze geschikt voor ruglijders.

Je matras als oorzaak van je rugpijn

Veel mensen schrijven hun rugklachten toe aan en verkeerde matras. Alle experts zijn echter eensgezind: je matras veroorzaakt zelden rugpijn. Het kan je rugpijn wél verergeren. Aan de andere kant kan een goed gekozen matras rugpijn verminderen en zelfs voorkomen.

Wat is het beste matras bij rugklachten: Verkeerde slaaphouding

Je rugklachten kunnen wél verergeren door een foute slaaphouding en een slechte ondersteuning. Je slaapt best in een relaxe en natuurlijke houding met je hoofd, nek en ruggengraat op één rechte lijn.

Wat is het beste matras bij rugklachten: Voldoende ondersteuning

Een goede matras ondersteunt je op de juiste plaats. Je schouders, bekken en billen moeten daarbij genoeg kunnen wegzakken zonder dat die ondersteuning vermindert. Dan kan alleen met een soepele en elastisch matras die de lijnen van je lichaam volgt, ook als je je slaaphouding wijzigt.

Wat is het beste matras bij rugklachten: Niet te hard, maar ook niet te zacht

Een goede matras bij rugklachten is niet te hard, maar zeker ook niet te zacht. Een matras met de juiste hardheid houdt je wervelkolom in de juiste houding, wat het ‘doorzakken’ van je wervelkolom voorkomt.

Deze matrassen zijn geschikt voor ruglijders

De juiste matras verzekert je van een deugddoende slaap zonder rugklachten. Deze matrassen zijn geschikt voor ruglijders:
  • Matrassen met een pocketvering: deze beschikken over meerdere comfortzones.
  • Latex matrassen met een open celstructuur: dit type matras zorgt voor een zo goed mogelijke luchtcirculatie. Haar soepelheid maakt het veranderen van je slaaphouding makkelijker. Haar gelijkmatige ondersteuning verbetert je bloedcirculatie en voorkomt extra prikkeling van je ledematen.

Deze matrassen zijn minder geschikt voor ruglijders

  • Matrassen van polyether: hebben geen comfortzones en bieden weinig of geen ondersteuning
  • Koudschuim matrassen: zijn ook niet uitgerust met  comfortzones. Ze zijn wél duurzaam en hebben een lange levensduur en een goede ondersteuning.
  • Traagschuim matrassen: reageren op lichaamswarmte waardoor je uiteindelijk in je matras wegzakt. Dit type matras maakt bewegen in je slaap moeilijker.

Sleepy Original Matras

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.