Een goede fietsendrager kopen
Spread the love

Een goede fietsendrager kopen is belangrijk als je maximaal van je fietstrips of fietsvakanties wilt genieten. Maar er zijn zoveel soorten fietsendragers dat het maken van een goede keuze niet zo duidelijk is. Een goede fietsdrager kopen doe je dus niet zomaar.

Op wat moet je zeker letten als je een goede fietsdrager wilt kopen?

Is fietsen je favoriete hobby en doe je niets liever dan in je vrije tijd te fietsen? Dan heb je hoe dan ook een goede fietsdrager nodig. Of je nu vooral korte fietstochtjes maakt in eigen land, of op fietsvakantie in het buitenland vertrekt. De keuze aan fietsdragers is zo groot dat het lang niet altijd even makkelijk is om een goede fietsdrager te kopen. Een goede fietsdrager kopen doe je door met enkele belangrijke factoren rekening te houden. Dat is nodig, want een fietsdrager voor je auto is niet goedkoop, zodat je een miskoop zeker moet voorkomen.

Een goede fietsdrager kopen met het juiste vermogen 

Elektrische fietsen worden van jaar tot jaar populairder. Ze wegen ook zwaarder dan onze gewonde fietsen. Oudere fietsdragers zijn daar niet op berekend. Kan je huidige fietsdrager je e-bike niet dragen? Dat kun je eventueel oplossen door de batterij uit de fietsen te verwijderen. De recentste fietsdragers kunnen het gewicht van elektrische fietsen makkelijk dragen. Het maximaal draagvermogen schommelt rond de zestig kilo. Dat volstaat meestal voor het dragen van een elektrische fiets.

Manier van monteren

Elke soort fietsdrager heeft een andere manier van monteren. Dat hangt vooral af van de plaats van monteren. Heb je meerdere maten van fietsen en kies je voor dakdragers? Dan zullen die ook op verschillende manieren bevestigd worden.

Een goede fietsdrager kopen met een antidiefstal systeem

Zorg ervoor dat je fietsdrager over een goed anti-diefstal systeem beschikt. De recentste modellen fietsdragers zijn nu al standaard uitgerust met een antidiefstal.

Een goede fietsendrager kopen: Vele soorten

Dat er vele soorten fietsdragers zijn moeten we je zeker niet meer vertellen. Spijtig genoeg zijn ze allemaal niet van dezelfde, goede kwaliteit. Fietsdragers zijn er in verschillende materialen, uitvoeringen en prijzen. Een fietsdrager voor je auto ziet er nu eenmaal anders uit dan een voor je caravan of camper. En dan zijn er nog de fietsdragers voor op het dak van je auto of om gemonteerd te worden op de trekhaak of de achterklep van je wagen. Een goede fietsdrager kopen hang ook af van het soort fiets die je wilt vervoeren. Gaat het om een gewone stadsfiets, een mountainbike of een racefiets? Voor elke soort fiets is er een aangepaste fietsdrager beschikbaar.

Een goede fietsdrager kopen voor op je trekhaak 

Een veel gebruikte fietsdrager is diegene die je op de trekhaak van je auto kunt bevestigen. Ze zijn goedkoop in aanschaf en toch gebruiksvriendelijk. Meestal zorgen ze er wel voor dat je de achterklep van je wagen niet meer kunt openen.

Een goede fietsdrager kopen voor op de achterklep van je wagen

Beschikt je wagen wel over een trekhaak, maar gebruik je die al voor je aanhanger of caravan? Dan is een fietsdrager die met haken op de achterklep van je wagen wordt bevestigd en handig alternatief. Kies uiteraard een fietsdrager die is aangepast aan je auto. Deze fietsdragers zijn echte lichtgewichten, eenvoudig in gebruik en ook goedkoper dan andere soorten fietsdragers.

Een goede fietsdrager kopen voor op het dak

Zogenaamde dakdragers zijn  een goed alternatief voor de twee voorgaande soorten dragers. Kies een fietsdrager die aan het systeem van je auto is aangepast. De meerderheid van onze auto’s beschikken standaard over een dakrail, waar je de dakdrager makkelijk kunt op bevestigen. Beschik je over geen dakrail? Dan zijn er systemen beschikbaar die je toelaten je drager op het dak van je auto te bevestigen zonder dakrail. Een dakdrager biedt het voordeel dat er voor elke soort fiets die je wilt vervoeren een aangepaste fietsdrager bestaat. Een kinderfiets heeft nu eenmaal een andere dakdrager nodig dan bijvoorbeeld een mountainbike.

Een goede fietsendrager kopen voor je caravan

Wil je je fiets(en) meenemen tussen je auto en je caravan in. Dat kan dan met een fietsdrager die je op de achterkant van je caravan kunt bevestigen. .

Een goede fietsendrager kopen voor je aanhangwagen

Die wordt op de bovenkant bevestigd met dakdragers of een gelijkaardig frame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole