Bitcoins kopen als beginner
Spread the love

Bitcoins kopen als beginner is makkelijker dan je denkt. Je kunt het zelfs zonder enige technische kennis. Daarbij speelt Blockchain een belangrijke rol. Wat is dat precies en hoe begin ik met bitcoins kopen?

Blockchain is het grootboek waarvan het hele Bitcoin-netwerk afhankelijk is. Alle bevestigde transacties zijn terug te vinden in de blockchain. Hiermee kunnen de zogenoemde Bitcoin- Wallets hun saldo berekenen, zodat nieuwe transacties kunnen worden geverifieerd. Zo weten ze ook dat deze feitelijk van jou zijn. De veiligheid en tijdvolgorde van de blockchain wordt afgedwongen door encryptie of versleuteling.

Bitcoins kopen als beginner: De handel

Het is de overdracht van waarde tussen Bitcoin-wallets in de blockchain. Bitcoin-wallets bevatten geheime gegevens, privésleutels of seeds. Deze worden gebruikt om transacties te ondertekenen en wiskundig bewijs te leveren dat ze eigendom zijn van de eigenaar van de portemonnee. De handtekening kan ook voorkomen dat de ondertekening  wordt gewijzigd. Alle transacties worden naar het netwerk gestuurd en worden meestal binnen 10 tot 20 minuten bevestigd via een proces dat “mining” wordt genoemd.

Bitcoins kopen als beginner: Mining

Dit is een gedistribueerd consensussysteem dat wordt gebruikt om openstaande transacties te bevestigen door ze in de blockchain op te nemen. Het handhaaft de tijdsvolgorde in de blockchain, beschermt de neutraliteit van het netwerk en stelt verschillende computers in staat om consensus te bereiken over de toestand van het systeem. Om te bevestigen, moet de transactie worden verpakt in een blok dat voldoet aan zeer strikte coderingsregels, die worden geverifieerd door het netwerk.

Bitcoins kopen als beginner: Regels

Deze regels voorkomen wijzigingen in eerdere blokken. Alle volgende blokken worden ongeldig verklaard. Mining creëert ook een competitieve loterij, die voorkomt dat individuen gemakkelijk opeenvolgende nieuwe blokken aan de blockchain kunnen toevoegen. Op deze manier kan geen enkele groep of individu de inhoud van de blockchain controleren of sommige delen van de blockchain vervangen om hun uitgaven terug te draaien.

Bitcoins kopen als beginner: Bitcoins kopen

Wil ook Bitcoin kopen als beginner? Dan moet je eerst enkele gespecialiseerde Nederlandse websites bezoeken. Het is heel eenvoudig om daar een account aan te maken. Voordat je een aankoop doet, moet je verschillende fasen doorlopen om je identiteit te bevestigen. Soms kun je direct een zeer kleine hoeveelheid Bitcoins kopen, maar om de toegestane aankooplimiet te verhogen, moet je account worden “geverifieerd”. Het grootste voordeel van al deze diensten is het gebruiksgemak. Ook als je niets weet van blockchain en encryptie, kun je gemakkelijk en veilig samenwerken. Daarom zijn ze zeer geschikt voor beginners. Voor gevorderde gebruikers kunnen meetings zoals Cryptopay interessant zijn, zoals het gebruik van creditcards. Je kunt bijvoorbeeld periodiek een bepaald bedrag van je hardware wallet naar de Cryptopay BTC wallet sturen zodat je eenvoudig gebruik kunt maken van Bitcoins. Houd bij het kopen van Bitcoin altijd rekening met de wisselkoers van het moment.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole