Tweedehands laptop kopen
Spread the love

Een refurbished laptop kopen is geen tweedehands laptop. Meestal worden deze laptops nauwelijks of zelfs niet gebruikt. De redenen voor het verkopen van de laptop door de vorige eigenaar kunnen zijn dat de laptop niet aan zijn verwachtingen voldeed, de apparatuur beschadigd was of dat er een technisch probleem was. De verkoper van de refurbished laptop zal eventuele technische defecten zeker verhelpen. De laptop is bij verkoop ook helemaal schoongemaakt. Daarna wordt het toestel weer verkocht, maar tegen een lagere prijs. Er kunnen nog wel kleine beschadigingen zoals krasjes zichtbaar zijn. Maak je daar geen probleem van en zoek je al langer een laptop met uitstekende prestaties voor minder geld, dan is het een goed idee om een refurbished ​​laptop aan te kopen.

Waar moet je zeker letten om een goede refurbished laptop te kopen?  

Er worden steeds meer laptops gekocht. Vaak als alternatief of vervanging van je PC. Een laptop heeft het voordeel dat je hem altijd en overal kunt gebruiken. Ben je op zoek naar een goede laptop maar is je budget eerder beperkt? Dan is je keuze vooral afhankelijk van het gebruik ervan. Ga je je laptop gebruiken voor je hobby’s of voor professioneel werk? Dat maakt een groot verschil in het de mogelijkheden van je toekomstige laptop.

Een refurbished laptop kopen: Factoren waar je zeker moet op letten

Bij het kopen van een refurbished laptop moet je op heel wat zaken letten om een juiste keuze te maken. Kies bij voorkeur een refurbished laptop van een populair merk. Heb je een krachtige laptop of een compacte laptop nodig? Ook is het belangrijk dat de winkel keurmerken en garanties heeft. Zo ben je zeker dat alle problemen worden opgelost. Bij een refurbished laptop bespaar je zeker niet op kwaliteit. De beste refurbished laptops zijn gehuurde modellen die het betrokken bedrijf niet meer nodig heeft. Zo ben je er zeker van dat ze uitstekend werden onderhouden. Met een gehuurd model als refurbished laptop heb je ook een grote variëteit aan laptops, van i7 tot i5-modellen. Kies een refurbished die aan je verwachtingen voldoet. Let daarbij vooral op de/het:

  • Schermgrootte
  • Besturingssysteem
  • Processor
  • Opslagcapaciteit
  • Werkgeheugen

Een refurbished laptop kopen met een aangepaste schermgrootte

De schermgrootte van laptops wordt uitgedrukt in inches. Eén inch komt overeen met 2,5 centimeter. Een laptop met een scherm van 10 inch heeft dus een schermdiagonaal van 25 centimeter.

Het geschikte besturingssysteem

Windows (Microsoft) en MAC OS van Apple zijn de meest gebruikte besturingssystemen voor een laptop. Je persoonlijke voorkeur bepaalt in belangrijke mate je uiteindelijke keuze, maar hou er rekening mee dat je op een standaard laptop geen MAC OS kunt installeren.

Ook goed om weten: Ramen kiezen met deze tips voorkom je een miskoop

De juiste Processor

De mogelijkheden van je laptop hangt ook af van zijn processor. Die maakt namelijk alle mogelijke berekeningen voor je laptop. Computers zijn vaak uitgerust met een processor met meerdere zogenaamde kernen. Hoe meer kernen hoe sneller je laptop en hoe meer opdrachten je ermee kunt uitvoeren.

Een refurbished laptop kopen met voldoende opslagcapaciteit 

Die geeft weer hoeveel informatie je op je laptop kunt opslagen. Daarvoor is er niet alleen de harde schijf. Je kunt de opslagcapaciteit van je laptop en PC ook uitbreiden met SSD- kaarten.

Werkgeheugen

Het werkgeheugen zorgt ervoor dat bepaalde informatie voor een korte tijd wordt opgeslagen. Het werkgeheugen wordt uitgedrukt in bytes en varieert bij laptops van twee tot 32 GB.

De voor- en nadelen van refurbished laptops

De belangrijkste voordelen van zo een refurbished laptop is ongetwijfeld hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je krijgt ook altijd garantie en dat is bijvoorbeeld bij tweedehands laptops meestal niet het geval. En refurbished laptops zijn ook milieuvriendelijk omdat er zo veel minder grondstoffen worden gebruikt. Een nadeel is dat deze laptops, ondanks hun grondige check-up, toch een of ander verborgen gebrek kunnen hebben. Maar dat risico is zeker veel kleiner dan bij tweedehands laptops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole