De beste hardloopschoenen kopenDe beste hardloopschoenen kopen zorgen niet alleen voor maximaal loopcomfort en betere prestaties. Ze verkleinen ook je risico's op allerlei kwetsuren.
Spread the love

De beste hardloopschoenen kopen is belangrijker dan je denkt. Zeker als je ze online koopt.

Voor maximaal loopcomfort moet je toekomstige hardloopschoen perfect passen, vanaf je hiel tot je grote teen. Je zult dus met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden.

Hoe kies je de perfecte hardloopschoenen?

Je hiel moet precies passen, maar mag niet muurvast zitten. Je moet je voet makkelijk uit de (niet strak) geveterde schoen kunnen halen.

Je kunt het best je schoenen dichtmaken tot het laatste vetergaatje. Dat minimaliseert de kans op slippen in de schoen.

Die hiel mag wel iets bewegen, maar mag niet vervelend aanvoelen. Elke irritatie die je in de winkel voelt, wordt tijdens het hardlopen versterkt.

Kies je hardloopschoenen en vergelijk de leukste aanbiedingen:

De beste hardloopschoenen kopen: De verticale pasvorm

De bovenkant van je hardloopschoenen moeten precies passen en stevig aanvoelen. Als je druk rond je voet voelt, heb je meer ruimte nodig.

Als de schoen prima past, maar toch nog vervelend aanvoelt onder de veters, ga dan niet meteen op zoek naar een ander paar. Probeer eerst of anders veteren van de schoenen verbetering geeft.

Is de schoen breed genoeg?

Je voorvoet moet in de schoen naar beide kanten kunnen bewegen zonder over de rand van de binnenzool te gaan.

Je moet ongeveer een halve centimeter speling hebben bij het breedste deel van je voet. Als je met de onderkant van je kleine teen op de rand van de schoenleest komt, dan weet je dat de schoen te klein is.

De beste hardloopschoenen kopen met voldoende bewegingsruimte

Tijdens het hardlopen zwellen je voeten op en worden ze wat langer. Daar moet je dus over voldoende ruimte kunnen beschikken.

Om dat te controleren moet je de voet met de langste teen tegen de voorkant van de schoen schuiven. Zo ontstaat ruimte tussen je hiel en de achterkant van de schoen.

Als je daar je duim kunt tussen steken, heb je de juiste maat. Hardloopschoenen met voldoende bewegingsruimte beschermen het voorste gedeelte van je voet tegen problemen.

De beste hardloopschoenen kopen met de juiste buigzaamheid

Je controleert de buigzaamheid van je hardloopschoenen door de hiel vast te houden en de voorkant van de zool tegen de vloer te duwen.

Kijk goed of het buigpunt van de zool overeenkomt met het buigpunt van je voeten. Een verkeerd gelijnd buigpunt kan leiden tot pijn onder je voetboog of tot een ontsteking van je peesplaat aan de onderkant van de voetzool. Is de schoen te stug, dan kan dat leiden tot problemen aan de kuiten en achillespezen.

Conclusie

Zitten je nieuwe hardloopschoenen lekker? Daar ben je pas zeker van als je je nieuwe schoenen test door bijvoorbeeld even te rennen op de loopband in de winkel of op de stoep voor de winkel. Soms blijkt dan dat je extra ondersteuning van de voetboog nodig hebt.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole