Vakantie Indonesië
Spread the love

Vakantie Indonesië spreekt vele Nederlanders en nu ook meer en meer Belgen aan. Deze republiek in Zuidoost-Azië, met Papoea-Nieuw-Guinea, Maleisië en Oost-Timor als buurlanden heeft je dan ook veel te bieden. Handel en handelsroutes hebben ook een diepgaande invloed gehad op Indonesië. Sinds de onafhankelijkheid in 1949 heeft Indonesië zich ontwikkeld tot een populaire vakantiebestemming, vooral tijdens onze wintermaanden. In december geniet je er onder een stralende zon bij temperaturen tot gemiddeld 30 graden. Een heerlijke winterbestemming. De meerderheid van de toeristen die jaarlijks Indonesië bezoeken combineren  kiezen voor een combinatie van zon, zee en strand met de rijke cultuur van deze archipel. Vooral de Indonesische eilanden Bali, Lombok en Java vallen duidelijk in hun smaak. 

Maak kennis met de vele troeven van deze mysterieuze eilandengroep

Een rondreis is de geschiktste manier om met de vele troeven van Indonesië kennis te maken. Lang niet met allemaal, want daar heeft deze eilandengroep zijn toeristen veel te veel moois voor te bieden. Niet alleen zonnekloppers en liefhebbers van kunst en cultuur komen er uitgebreid aan hun trekken. Sportieve vakantiegangers vinden er alle nodige infrastructuur om er in de beste omstandigheden te wandelen en te fietsen, maar even goed om er te surfen, te diepzeeduiken of te klimmen. Indonesië telt als eilandengroep ook vele prachtige paleizen, tempels en een festival als Galungan-Kuningan staat borg voor een boeiende en afwisselende vakantie voor alle leeftijden.

Vakantie Indonesië: Bali

Bali is hét vakantie- eland van Indonesië. De meerderheid van de toeristen die jaarlijks Bali bezoeken worden aangetrokken door de aangename temperaturen, de prachtige, uitgestrekte stranden, de rijke cultuur en de nog ongerepte en afwisselende natuur. Tijdens je verblijf kun je onmogelijk voorbij grootsteden zoals Denpasar, Kuta, Ubud en Seminyak. In het binnenland word je ongetwijfeld verrast door de rijke flora en fauna met zijn uitgestrekte rijstvelden. In het Bali Barat National Park en Batu Karu Nature Reserve geniet je de prachtige orchideeën, varens, tropische regenwouden, herten, apen, reptielen, wilde zwijnen, verschillende vogels en tempels bewonderen. Tempels vind je overal op Bali.  De grootste  is de Pura Besakih, gelegen op de helling van de Gugon Agung-vulkaan. Bali en dan vooral Tulamben en Menjangan worden dan weer druk bezocht door diepzeeduikers.

Vakantie Indonesië: Borobudur

In het noordwesten van het centrum van Yogyakarta staat het indrukwekkende boeddhistische tempelgebouw Borobudur. Rond de negende eeuw, tijdens de Sheilendra dynastie, werd een stoepa van drie verdiepingen gebouwd in de Kodu vallei. In de boeddhistische leer worden deze drie niveaus het boeddhistische universum genoemd. Borobudur werd in het begin van de 19e eeuw herontdekt. Eeuwenlang was het tempelcomplex begraven onder een dikke lagen lava van de nabijgelegen vulkaan Merapi.  Vandaag kunnen we nog altijd genieten van deze kostbare cultuur uit de rijke Indonesische geschiedenis.

Universiteitsstad Malang

Malang, de oostelijke universiteitsstad op het eiland Java, is een andere populaire trekpleister. Malang is ook dé bloemenstad van Indonesië. Toeristen genieten er van  een aangenaam mild klimaat, van de vele levendige stadsparken en van de rijke kunst en cultuur die deze stad te bieden heeft. Bezoek zeker ook de Singosari-tempel of het Bromo Tengger Semeru National Park. Malang, gelegen aan de rivier de Brantas, is zeker ook een typische winkelstad enkele grote winkelcentra en veel verkooppunten. De vele cultuurliefhebbers die Indonesië bezoeken kijken ongetwijfeld hun ogen uit bij het zien van al het moois en waardevols  in musea zoals Mpu Purwa. Het museum herbergt verschillende archeologische objecten die verband houden met de groei van Malang.

Vakantie Indonesië: Het Lore Lindi National Park

Natuurliefhebbers moeten op het Indonesische eiland Sulawesi zeker je het Lor Lindi National Park bezoeken. Dit park is vooral interessant vanwege de prachtige natuur, uitdagende wandelroutes en de invloed van de inheemse stammen die er nog leven. Alpines zoals Gunung Nokilalaki hebben de grootste afwisseling met moessonbossen, valleien, Lindumeer en regenwouden. Maar in Lore Lindi Park vind je ook warmwaterbronnen, prachtige maar soms vreemde sculpturen bewonderen, paardrijden of overnachten bij de lokale bevolking. Aan avonturen is hier in ieder geval geen gebrek.

Vulkaan Bromo

East Bromo is de bekendste vulkaan op het eiland Java. De vulkaan bevindt zich in het Bromo Tengger Semoru National Park. Om de krater van de Bromo-vulkaan te bereiken, moet je een steile klim maken van ongeveer een uur. Op, de top wacht je een prachtig panorama over het ruige, het vulkanische landschap.

Visum aanvragen Indonesië

Je hebt geen toeristenvisum meer nodig om naar Indonesië te reizen. Nederlandse en Belgische toeristen krijgen bij hun aankomst in Indonesië inreisstempels in hun paspoort. Visumvrijstelling is alleen van toepassing op een kort verblijf van maximaal 30 dagen. Bovendien is deze vrijstelling alleen van toepassing op toeristen die het land binnenkomen via de negen door de overheid ingestelde gateways. Deze luchthavens zijn Soekarno-Hatta (Jakarta), Ngurah Rai (Bali), Kuala Namu (Medan), Juanda (Surabaya), Hang Nadim (Batam) en de zeehaven Sri Bintan Pura (Tanjung Pinang), Batam Centre (Bali) Tamdao), Sekupang (Batam), Tanjung Uban (Rauai).

Langer dan 30 dagen naar Indonesië?

Ga je voor meer dan 30 dagen naar Indonesië? Dan mag je met een Visa on Arrival Indonesië binnen. Dat kun je dan verlengen bij de verschillende immigratiekantoren in het land. Als alternatief kun je een bezoekersvisum aanvragen bij de Indonesische ambassade. Dit visum is negentig dagen geldig en mag je maximaal 60 dagen in het land verblijven.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole