Een strijkplank kopen
Spread the love

Een strijkplank kopen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk diverse soorten strijkplanken. Of je nu kiest voor een nieuwe strijkplank kopen of je oude wilt vervangen, het loont de moeite om te weten waar je op moet letten bij het maken van je keuze. Er zijn veel verschillende soorten strijkplanken met elk hun eigen voor- en nadelen. In deze blogpost hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet om je beslissing te vereenvoudigen.

Kortom, op wat moet je allemaal letten bij een strijkplank kopen?


Het is belangrijk om te weten welke afmeting je strijkoppervlak moet hebben. Voor kleinere huishoudens is een strijkplank met een smaller oppervlak vaak voldoende, terwijl een groter strijkoppervlak handig kan zijn voor gezinnen. Een te groot oppervlak zou echter onhandig kunnen zijn als de strijkplank te groot is voor de ruimte waarin je strijkt. Kies daarom altijd een formaat dat past bij de ruimte die je hebt. Op de website van Massamarkt kun je diverse soorten strijkplanken kopen.

Een strijkplank kopen: Hoogteverstelling

Als je wilt voorkomen dat je last hebt van rugpijn of andere klachten, kies dan voor een strijkplank die in hoogte verstelbaar is. Zo kan de plank op de juiste hoogte worden ingesteld waardoor je kunt strijken zonder gebogen te staan. Zorg er voor dat de hoogte-instellingen bij je passen.

Soort strijkoppervlak

Een ander belangrijk aandachtspunt is het type strijkoppervlak dat bij je wensen past. Er zijn verschillende soorten strijkoppervlaktes zoals metalen, houten of speciale teflon strijkoppervlak. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een metalen strijkoppervlak kan bijvoorbeeld beter warmte geleiden dan een houten oppervlak, wat het strijken sneller maakt. Een teflon strijkplank heeft als voordeel dat het strijkgoed er gemakkelijker overheen schuift.

Een strijkplank kopen: Extra kenmerken

Als laatste speelt de manier waarop de strijkplank kan worden ingeklapt en opgeborgen, en de aanwezigheid van een hoes een belangrijke rol bij het maken van je keuze. Zo zijn sommige strijkplanken uitgerust met een inklapsysteem waardoor de plank eenvoudig is op te bergen. Daarnaast kan de strijkmouwplank handig zijn om mouwen te strijken en de strijkplank hoes kan het strijkproces vereenvoudigen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole