Skip to content
KOPERSINFO

KOPERSINFO

KOPERSINFO

  • Home
  • Ondernemen
  • Hoe starten met eigen horecazaak?
Hoe starten met eigen horecazaak?

Hoe starten met eigen horecazaak?

Posted on 5 september 20227 september 2022 By Redactie Geen reacties op Hoe starten met eigen horecazaak?
Ondernemen
Spread the love

Hoe starten met een horecazaak? Droomde ja al langer van je eigen zaak in de horeca? Dan zul je alvast met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden om te slagen. 

INHOUDSOPGAVE

Toggle
  • Maar hoe start je nu best met je eigen horecazaak?
    • Goed ondernemingsplan als basis
    • Beperkte aansprakelijkheid of BVBA
    • Hoe starten met eigen horecazaak: vraag tijdig alle vergunningen aanvragen
    • Brandweerattest 
    • Hoe starten met eigen horecazaak: Opleiding
    • Kamer van Koophandel (KVK)
    • Gebouw huren of kopen?
    • Hoe starten met eigen horecazaak: Verzekeringen in orde brengen
  • Gerelateerde berichten:

Maar hoe start je nu best met je eigen horecazaak?

Een eigen horecazaak hebben is de droom van velen. Vooral, maar niet uitsluitend van jongeren. Er zijn echter veel zaken waar om rekening mee te houden. Je moet niet alleen zorgen voor je gasten en medewerkers. Ook de administratieve rompslomp moet kloppen. Met dit duidelijk stappenplan mag je de start van je eigen horecazaak niet missen. Om je op de goede weg te helpen, hebben we zeven tips op een rij gezet.

Goed ondernemingsplan als basis

Hoe starten met eigen horecazaak? Goed begonnen is ook hier half begonnen. Een goed ondernemersplan is de basis van een succesvol project. Maak een duidelijk overzicht van alle kosten en voordelen, een kosten en baten plan. Een onderzoek naar je doelgroep en een schatting van de mogelijke resultaten mogen in geen enkel ondernemingsplan ontbreken. Toch heeft de horeca het moeilijk. Dat is meestal het gevolg van een te groot aanbod en steeds veeleisender wordende klanten. Een goed en innoverend is je beste wapen om te lukken in je opzet. 

Beperkte aansprakelijkheid of BVBA

Hoe je eigen horecazaak starten? Voor velen is dit nog altijd een stap in het onbekende. Onder welke vorm wil je je zaak beginnen?  Je kiest altijd best voor een zogenoemde besloten vennootschap. Vergeleken met een eenmanszaak heeft deze ondernemingsvorm een beperkte aansprakelijkheid.

Hoe starten met eigen horecazaak: vraag tijdig alle vergunningen aanvragen

Als horecabedrijf heb je bepaalde machtigingen of vergunningen nodig en het is handig om deze zo snel mogelijk aan te vragen. Denk aan omgevingsvergunningen, omwonenden kunnen namelijk bezwaar maken tegen horecabedrijven. Bij het schenken van drank heb je een speciale vergunning “sociale hygiëne” nodig. In elke horecazaak moet altijd iemand aanwezig zijn die over deze vergunning beschikt.

Brandweerattest 

Daarnaast moet je ook een brandweerattest hebben. Dat moet aantonen dat het pand voldoet aan de voorschriften op het vlak van brandveiligheid.

Hoe starten met eigen horecazaak: Opleiding

Hoe starten met eigen horecazaak? Met het certificaat moet je kunnen aantonen dat u de zogenaamde HACCP-training met succes hebt gevolgd. Hiermee bewijs je dat je op de hoogte bent van alle hygiënische maatregelen. Ook voor het runnen van een herberg is een deontologische verklaring belangrijk. Uiteraard is ook toelating en inschrijving bij het FAVV vereist. Andere vergunningen die zeker moet hebben, zijn onder meer het spelen van muziek, eventuele milieulicenties en mededelingen over camerabewaking.

Kamer van Koophandel (KVK)

Bij de start van je bedrijf moet je je zeker inschrijven bij de Kamer Van Koophandel (KVK). Doe dit van zodra je vergunningverlening, financiering en bedrijfsruimte in orde zijn. Je wilt namelijk de gemaakte onkosten kunnen inbrengen bij de belastingsdienst en inkomsten kunnen maken en aangeven. Zelfstandigen of ZZP’ers en Vennootschappen Onder Firma (Vof’s) zijn volledig aansprakelijk wanneer het financieel zou tegengaan. Bij BV is dat niet het geval.

Gebouw huren of kopen?

Ben je van plan om bedrijfsmatig vastgoed te huren of te kopen? Dit maakt een groot verschil. Als je wilt kopen, moet je eerst weten hoeveel geld je kunt krijgen. Controleer dit dus voor je verdere actie onderneemt. Moet horeca-apparatuur ook in de financiering worden meegenomen? Zet deze zaken graag op een rijtje en ontdek de mogelijkheden. Een overbruggingskrediet is er daar één van.

Hoe starten met eigen horecazaak: Verzekeringen in orde brengen

Hoe starten met eigen horecazaak? Is alle papieren rompslomp in orde? Zorg dan voor een goede bedrijfsverzekering, aansprakelijkheid, brand zijn de belangrijksten. Je verzekeringsadviseur weet er alles van.

Chocolademarkt

Gerelateerde berichten:

  1. Drone video laten maken? Zo kies je de juiste drone fotograaf!
  2. Tips om je winkel onder de aandacht te brengen
  3. Zakelijke communicatie in een wereld van diversiteit
  4. Veiligheid en efficiëntie in industriële omgevingen
Tags: Hoe starten met eigen horecazaak?

Bericht navigatie

❮ Previous Post: De beste voeding voor je hond
Next Post: Wat mogen honden niet eten? ❯

You may also like

Een kotterbank
Ondernemen
Een Kotterbank: Praktische tips voor een efficiënt gebruik
17 november 2023
De juiste kantoorkast kiezen met slot
Ondernemen
De juiste kantoorkast kiezen met slot: Zo doe je dat
6 februari 2024
PLA-filament
Ondernemen
PLA-filament en nozzles onmisbaar voor succesvol 3D-printen
7 augustus 2024
Vergaderruimtes in Utrecht
Ondernemen
Vergaderruimtes in Utrecht: een overzicht van toplocaties 
15 september 2023

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hulc.nl

Recente berichten

  • Het spookt rond Parijs: bibberend arriveren en gillend Parc Astérix weer verlaten
  • Düsseldorf: 5-daagse adventcruise ‘Marktlekkernijen’ met bezoek aan de kerstmarkt
  • Direct herfstsfeer in huis met Warme kleuren, texturen en licht
  • Je Huis Winterklaar Maken: De Complete Checklist
  • Herfstachtergronden: Waarom we er zo veel van houden
  • Ardèche: De zon, de wijnen, Vlamingen Dirk en Agnes en de natuur achterna
  • Minds: Het social media-alternatief voor vrijheid en privacy
  • De perfecte vloer kiezen met onze top 5 tips
  • Glas-in-loodramen: Stijlen, geschiedenis en waarde
  • Zweden: Time-out tussen sneeuwavontuur, Vlamingen Eline en Simon en het goede leven

Categorieën

Gratis link plaatsen
Link toevoegen startpagina
oktober 2025
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« sep    

Meta

  • Login
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org

Archieven

Copyright © 2025 KOPERSINFO.

Theme: Oceanly News by ScriptsTown

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN