Laminaat traprenovatie

Laminaat trapbekleding: Wat zijn de voordelen van laminaat als trapbekleding?

Spread the love

Laminaat trapbekleding is zijn achterstand op hout als trapbekleding langzaam maar zeker aan het goedmaken. Hout is nog altijd het meest gebruikte materiaal voor je binnentrap, de verbinding tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping van je woning. Hout is een duurzaam materiaal, zeker met een regelmatig en aangepast onderhoud. Maar na jaren gebruik is krijgt ook een houten trap last van slijtage. Dat zorgt vaak voor gevaarlijke situaties, met valpartijen als uiteindelijk resultaat. Om je trap mooier en veiliger te maken kun je hem bekleden, bijvoorbeeld met laminaat. Laminaat is uitstekend voor de renovatie van trappen, ook als je budget eerder beperkt is. Laminaat is heel wat voordeliger dan (massief) hout. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling is is steeds moeilijker van echt hout te onderscheiden.

Wat zijn de voordelen van laminaat als trapbekleding?

Wil je je trap bekleden laminaat? Dan heb je de keuze tussen twee soorten, namelijk Highly Pressured Laminate (HPL) of Continuously Pressed Laminate (CPL). Beide soorten laminaat laten zich opvallend makkelijk onderhouden. De belangstelling voor traprenovatie met laminaat neemt dan ook sterk toe, waardoor het aanbod in evenredigheid groeit.

Lees ook: Schimmel in huis: Dit kun je er makkelijk zelf aan doen

Het verschil tussen HPL en CPL- laminaat

Uiterlijk zijn er weinig verschillen tussen beide soorten laminaat. Beide soorten worden geplaatst in de vorm van overzettrede die die je over je bestaande trap plaatst. Met zijn dikkere toplaag is HPL- laminaat beter beschermt tegen slijtage dan CPL.

Laminaat als trapbekleding is onderhoudsvriendelijk

Dit materiaal is opvallend onderhoudsvriendelijk, ook als trapbekleding. Het is kleurvast en vraagt geen lange verf zoals een houten trap. moet niet geverfd worden zoals een. Laminaat stelt zich tevreden met een regelmatige schoonmaakbeurt met een licht vochtige doek

Ook interessant: LED-verlichting productiever en zuiniger: Op wat letten bij hun aanschaf?

De voordelen van trapbekleding met laminaat

  • Trapbekleding of de renovatie van je trap met laminaat zorgt voor meerdere voordelen. We zetten ze even voor jou op een rijtje. Trapbekleding met laminaat is:
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Geschikt voor de meeste soorten trappen
  • Ruime keuze uit meerdere modellen, motieven, kleuren en kleurencombinaties
  • Vraagt weinig onderhoud
  • Is opvallend slijtvast
  • Je trap bekleden of renoveren met laminaat is snel gebeurd en vraagt geen vervelend breekwerk.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.