Een veranda
Spread the love

Een veranda wordt jaarlijks populairder. Wil je je woning uitbreiden met een veranda? Informeer je voor je een keuze maakt. De mogelijkheden voor de bouw van een veranda zijn haast onuitputtelijk. Veranda’s bestaan in alle mogelijke uitvoeringen, materialen, trendy kleuren en prijzen. Ondanks de zware concurrentie van kunststof materialen blijven veranda’s in hout erg populair. Om een miskoop te voorkomen hou je best rekening met enkele belangrijke voorschriften. Zo geniet je maximaal van je tuin én van je veranda.

Eén ding is zeker: een goed gekozen veranda geeft niet alleen extra sfeer en uitstraling maar ook meer waarde aan je woning

Materialen

De eerste knoop die je zult moeten doorhakken is de keuze van de materialen. Die hangt in belangrijke mate af van je persoonlijke voorkeur. Je hebt hierbij de keuze tussen hout, aluminium en kunststof (meestal PVC). Alle materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Bij je keuze moet je uiteraard ook met het beschikbare budget rekening houden. Neem dus de nodige tijd om de juiste keuze te maken. Ondanks de grote keuze aan materialen was, is en blijft hout het meest gebruikte materiaal. Dat zorgt alvast voor vele belangrijke voordelen.

Meest geschikte houtsoorten voor je veranda

een verandaOndanks de stevige opmars van kunststoffen en aluminium blijft hout het meest gebruikte materiaal voor de bouw van veranda’s. Heel wat houtsoorten zijn daarvoor geschikt. Voor een maximale levensduur van je veranda kies je een duurzame houtsoort zoals:

  • Merbau
  • Belinga
  • Afromosia
  • Massaranduba

Lees ook: De juiste terrasverwarmer kiezen hoe pak je dat best aan?

Levensduur van een veranda verhogen met aangepast onderhoud

Een verandaOm de levensduur van je veranda te verhogen is een regelmatig en aangepast onderhoud nodig. Als je daar genoeg tijd en zin voor hebt dan kies je bij voorkeur een Europese houtsoort. Meranti of Douglas zijn dan goede alternatieven maar vragen wél een goede beschermlaag. Hout is niet alleen een duurzaam materiaal, het maakt zelfs grote overspanningen mogelijk. Het is een materiaal dat zich makkelijk laat bewerken, isoleert uitstekend en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De belangrijkste voordelen van hout:

  • Is een puur natuurproduct met een warme uitstraling
  • Laat zich makkelijk bewerken 
  • Is onderhoudsvriendelijk
  • Is duurzaam: bij een regelmatig en juist onderhoud gaat een veranda in hout levenslang mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole