Een tuinhuisje met overkapping plaatsen geeft meer waarde aan je woning en aan je tuin. Het brengt functionaliteit en gezelligheid in je tuin.
Op wat moet je allemaal letten bij het plaatsen van zo’n tuinhuisje?
Laat je dit over aan een professionele plaatser van tuinhuizen of steek je zelf je handen uit de mouwen?
Wat kost een tuinhuisje met overkapping?
De kosten voor het plaatsen van een tuinhuisje met overkapping variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte, en de extra functies.
Houten tuinhuisjes zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling. Een gemiddeld houten tuinhuisje met overkapping varieert tussen duizend en vijfduizend euro, afhankelijk van zijn afmetingen en de kwaliteit van het hout.
Extra functies zoals elektriciteit, verlichting, of isolatie jaagt de prijs uiteraard de hoogte in.
Hoeveel tijd kost het een tuinhuisje met overkapping plaatsen?
De tijd die nodig is voor het plaatsen van een tuinhuisje met overkapping hangt sterk af van je vaardigheden en ervaring.
Voor beginners kan het enkele weekends in beslag nemen, terwijl ervaren klussers het project in een paar dagen voltooien.
Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor de voorbereiding, zoals het nivelleren van de grond en het creëren van een stevige fundering.
Een tuinhuisje met overkapping zelf plaatsen of uitbesteden?
De beslissing om zelf een tuinhuisje met overkapping te plaatsen of het uit te besteden, hangt af van je ervaring, van je beschikbare tijd, en van je budget.
Ben je handig en klus je graag? Dan kan het een lonende ervaring zijn om het zelf te doen. Het bespaart kosten en je hebt volledige controle over het ontwerp en de bouw.
Als je weinig ervaring hebt of weinig tijd, kan het inhuren van professionals een slimme keuze zijn. Zij zorgen voor kwaliteit en nemen het zware werk uit handen.
Andere overwegingen
Naast kosten, tijd en de keuze tussen zelf doen of uitbesteden, zijn er andere overwegingen die belangrijk zijn bij het plaatsen van een tuinhuis, namelijk:
Vergunning nodig?
Controleer of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een tuinhuisje met overkapping. Dit varieert per regio en gemeente.
Onderhoud
Denk na over het onderhoud van het tuinhuis. Houten structuren moeten regelmatig worden behandeld om ze te beschermen tegen weersinvloeden.
Ontwerp en Functionaliteit
Zorg er voor dat je toekomstig tuinhuisje past bij de inrichting en de stijl van je tuin. Overweeg ook hoe je het zult gebruiken. Wordt het een opslagruimte, buitenlounge, of een combinatie?
Veiligheid
Zorg ervoor dat het tuinhuisje veilig is, vooral als je het uitrust met elektriciteit. Schakel indien nodig een elektricien in voor de installatie van elektrische voorzieningen.