Een robotstofzuiger kiezen
Spread the love

Een robotstofzuiger kiezen die bij je woon- en leefomstandigheden past, is belangrijker dan je denkt. Daar hangt namelijk zijn werking en gebruiksgemak van af.

Robotstofzuigers worden steeds populairder. Ze zijn de ideale oplossing voor mensen die geen tijd of zin hebben om dagelijks te stofzuigen. Met een robotstofzuiger geef je dit werk uit. En toch blijft je huis brandschoon, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Maar waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een robotstofzuiger? Hieronder vind je enkele belangrijke factoren die je in overweging moet nemen om je uiteindelijke keuze te vergemakkelijken.

Een robotstofzuiger kiezen: De prijs

Robotstofzuigers zijn er in vele modellen, uitvoeringen en met steeds meer functies. De prijs van robotstofzuigers varieert in verhouding. Van minder dan 200 tot meer dan 1000 euro’s. Bepaal dus eerst je budget voor je aan het kiezen van een robotstofzuiger.

Onze keuze robotstofzuigers met de prijs prijs-kwaliteit:

Merk en model

Er zijn veel verschillende merken en modellen beschikbaar. Sommige merken staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit, terwijl andere merken minder bekend zijn maar mogelijk beter passen binnen je budget.

Een robotstofzuiger kiezen met een goede accuduur

De accuduur van een robotstofzuiger varieert en is vooral afhankelijk van de grootte van het apparaat en hoe intensief je deze zal gebruiken. Overweeg hoe lang de accu moet kunnen meegaan voordat hij weer opgeladen moet worden.

Het geluidsniveau

Werk je regelmatig thuis, of heb je jonge kinderen die overdag slapen? Dan is het geluidsniveau van je toekomstige robotstofzuiger een belangrijk item. Sommige modellen produceren nu eenmaal meer lawaai dan andere. Zoek dus een robotstofzuiger met een aantal decibels die past bij je gezinssituatie.

Een robotstofzuiger kiezen met genoeg zuigkracht

De zuigkracht van een robotstofzuiger is in de eerste plaats afhankelijk van het type motor en van zijn ontwerp. Sommige modellen zijn krachtiger dan andere. Kies dus een toestel dat aan je behoeften voldoet.

Geavanceerde sensoren

Robotstofzuigers zijn uitgerust met sensoren. Daarmee kunnen ze allerlei hindernissen herkennen en vermijden tijdens het schoonmaken. Sommige modellen hebben geavanceerde sensoren die zelfs trappen herkennen, terwijl andere alleen basis obstakels detecteren.

Een robotstofzuiger kiezen met het juiste type borstel

Robotstofzuigers zijn met verschillende soorten borstels uitgerust. De meeste gebruiken een combinatie van rubberen en traditionele borstels om vuil en stof op te vangen. Sommige modellen gebruiken ook speciale borstels voor honden- of kattenharen te verwijderen of voor je tapijt schoon en stofvrij te maken.

Het filtersysteem van je robotstofzuiger

De filter van een robotstofzuiger zorgt ervoor dat stofdeeltjes opgevangen worden in de opvangbak en niet terugkeren in de lucht tijdens het schoonmaken. Sommige modellen beschikken over zogenoemde HEPA-filters. Die vangen ook fijne stofdeeltjes op en kunnen zelfs allergenen verwijderen.

App-bediening

Sommige robotstofzuigers worden geleverd met een app waarmee je deze op afstand kunt bedienen via je smartphone of tablet. Dit kan handig zijn als je niet thuis bent of als je de robot wilt programmeren om op bepaalde tijdstippen schoon te maken.

Garantie

Controleer zeker de garantie die wordt geboden op de robotstofzuiger. Sommige merken bieden een uitgebreide garantieperiode, terwijl andere alleen een beperkte garantie bieden.

Conclusie: Elke robotstofzuiger heet zijn specifieke voor- en nadelen

Er zijn veel verschillende robotstofzuigers op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. De iRobot Roomba 980 is uitstekend geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige reiniging.

De de Neato Botvac D7 Connected slimme functies biedt voor integratie met smart home-systemen.

De Samsung POWER bot R7070 is ideaal voor diegene die kracht krachtige machine willen, terwijl de Ecovacs Deebot N79S budgetvriendelijk is en toch goed presteert.

Tot slot biedt de Shark IQ Robot RV1001AE geavanceerde technologieën om uw huis schoon te houden, maar tegen een hogere prijs.

Je uiteindelijke keuze hangt uiteraard ook af van je persoonlijke wensen en van je beschikbaar budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole