Spread the love

De CO₂ waterontharder is de recentste technologie in het bestrijden van kalkaanslag. Het is meteen ook de milieuvriendelijkste technologie om deze klus te klaren.

Kalkaanslag veroorzaakt niet alleen onaantrekkelijke witte vlekken op kranen en tegels, maar is vaak ook schadelijk voor alle huishoudelijke toestellen.

Traditionele waterontharders en waterontkalkers zijn niet bepaald milieuvriendelijk. De CO₂ waterontharder brengt daar nu verandering in. 

De impact van kalkaanslag 

Kalkaanslag wordt veroorzaakt door calcium- en magnesiumionen in het leidingwater. Na verloop van tijd vormen deze ionen harde kalkafzettingen die moeilijk te verwijderen zijn.

Kalkaanslag leidt vaak tot verstopte leidingen en verminderde efficiëntie van huishoudelijke apparaten. Dit resulteert in hogere energie- en waterrekeningen, en kan zelfs de levensduur van apparaten verkorten. 

Traditionele waterontharders vs. CO₂ waterontharders 

Traditionele waterontharders gebruiken vaak zout om calcium- en magnesiumionen uit het water te verwijderen.

Dat gebeurt via ionenuitwisseling. Hoewel dit effectief is, heeft het toch ook enkele nadelen. Het gebruik van zout kan het drinkwater verontreinigen en het spoelen van de ontharder vereist veel water.

Bovendien brengt de productie en het transport van zout extra CO2-uitstoot met zich mee. De CO₂ waterontharder gebruikt CO₂ om kalkaanslag te voorkomen.

Deze technologie, bekend als CO2-mineralisatie, reageert met calcium- en magnesiumionen in het water. Het vormt zo onoplosbare carbonaten die niet neerslaan als kalkaanslag.

Dit proces is niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk. Het gebruikt immers geen schadelijke chemicaliën en heeft geen spoelwater nodig. 

De voordelen van een CO₂ waterontharder 

Zuinig en milieuvriendelijk

CO2 waterontharders verminderen de CO2-uitstoot. Ze gebruiken immers geen zout nodig hebben en geen extra spoelwater nodig. 

Effectief

Het proces van CO2-mineralisatie is zeer effectief in het voorkomen van kalkaanslag. Dat verlengt de levensduur van onze huishoudelijke apparaten aanzienlijk en verlaagt de onderhoudskosten.

Gezonder drinkwater

In tegenstelling tot traditionele waterontharders die zout gebruiken, behouden CO₂ waterontharders de natuurlijke mineralen in het water, waardoor het drinkwater gezonder blijft. 

Kostenbesparend

Hoewel de initiële kosten van een CO₂ waterontharder hoger kunnen zijn dan die van traditionele ontharders, kunnen huishoudens, op de lange termijn, geld besparen door lagere energie- en waterrekeningen en verminderde onderhoudskosten. 

Conclusie: Milieuvriendelijke en doeltreffende oplossing

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem, maar met de opkomst van CO₂ waterontharders is er nu een milieuvriendelijkere en effectievere oplossing beschikbaar.

Door gebruik te maken van de innovatieve CO2-mineralisatie technologie, bieden deze waterontharders niet alleen bescherming tegen kalkaanslag, maar dragen ze ook bij aan een duurzaam milieu. 

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.