De beste robotstofzuigers
Spread the love

De beste robotstofzuigers zijn zoveel mogelijk aangepast aan je leef- en woonsituatie. Die is voor iedereen anders. Maar wees gerust, er is altijd wel een geschikte robotstofzuiger voor jou. Elk met hun eigen voor- en nadelen.

We willen je uiteindelijke keuze nog vergemakkelijken door de robotstofzuigers met de beste prijs- kwaliteit te vergelijken te verzamelen. We vergeleken daarbij zowel de nieuwste technologieën, als hun het gebruiksgemak en andere belangrijke eigenschappen.

Of je nu zoekt naar een betaalbare optie of een high-end model met geavanceerde functies, we hebben opties voor elke behoefte en budget.

De iRobot Roomba 980

De iRobot Roomba 980 een veel gekozen robotstofzuiger. Vooral zijn uitstekende reinigingsvermogen spreekt vele consumenten aan. Het apparaat maakt gebruik van een geavanceerd navigatiesysteem om efficiënt te bewegen en stof en vuil te verzamelt. Dit model heeft ook een krachtige zuigmotor die zorgt voor grondige reiniging van tapijten en harde vloeren. Een nadeel van de Roomba 980 is zijn meer luidruchtige minder geruisloze werking vergeleken met soortgelijke modellen. Ze dragen vaak ook een hoger prijskaartje.

De beste robotstofzuiger: Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected is uitgerust met opvallend veel slimme functies, waaronder laser-navigatie voor nauwkeurige reiniging en integratie met smart home-systemen zoals Amazon Alexa of Google Assistant.Daar tegenover staat dat hij soms vast kan komen te zitten op obstakels zoals snoeren of tapijtfranjes. Vergeleken met vergelijkbare robotstofzuigers is dit model nogal prijzig.

Samsung POWER bot R7070

Zoek je vooral naar een krachtige robotstofzuiger? Dan is deze Samsung POWER bot R7070 een uitstekende keuze. Dit model beschikt over een cyclonische zuigtechnologie. Die zorgt voor grondige reiniging van zowel tapijten als van harde vloeren en zelfs dierenhaar. Daarnaast is hij uitgerust met slimme functies zoals stemcontrole via Amazon Alexa of Google Assistant. Een nadeel van deze Samsung POWER bot R7070 is dat het vrij luidruchtig kan zijn tijdens gebruik. Deze robotstofzuiger is ook relatief groot en zwaar. Daardoor niet de beste optie voor kleine appartementen.

De Dyson 360 Heurist voor hoogstaande prestaties

Deze Dyson 360 Heurist een van de beste opties die je kunt overwegen. Hij levert uitstekende prestaties bij het reinigen van verschillende soorten vloeren, tapijten en andere oppervlakken. 

Weet moeiteloos wat hij we en niet moet poetsen

Deze populaire robotstofzuiger is uitgerust met een geavanceerd navigatiesysteem. Met zijn lasersensoren en camera’s vindt hij blindelings de juiste weg in je huis. Daarvoor maakt deze Dyson 360 Heurist gebruik van een zelf gemaakte en gedetailleerde kaart van je woning. Zo weet hij steeds waar hij wel en waar niet moet stofzuigen.  

Krachtige motor met sterke zuigkracht

Daarnaast beschikt dit toestel over een opvallend krachtige motor en zuigkracht. Verschillende slimme functies verhogen zijn gebruiksgemak. Zo kun je hem bedienen via spraakopdrachten of via een app op je smartphone zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

Daarnaast pronkt deze robotstofzuiger met een lange batterijduur en een groot stofreservoir

Nadelen

Door dit alles draagt deze robotstofzuiger van Dyson een relatief hoog prijskaartje, en is hij minder gruisloos dan vele vergelijkbare robotstofzuigers. Daar zijn geavanceerde technieken komt hij vaker vast te zitten onder meubels en andere voorwerpen en is hij niet geschikt voor.  

Deze Dyson robotstofzuiger heeft geen dweilfunctie.

De Blaupunkt Bluebot Xtreme robotstofzuiger

De Blaupunkt Bluebot Xtreme robotstofzuiger beschikt over een dweilfunctie met groot waterreservoir, en slimme navigatie. Hierdoor is hij opvallend doeltreffend, zonder plaatsjes in je woning over te slaan. Je kunt hem zelf zo instellen dat hij perfect weet waar hij wel en niet moet poetsen.

Deze robotstofzuiger van Blaupunkt werkt volledig automatisch te werk gaat en beschikt zelfs over een dweilfunctie.

Door zijn opvallend kleine wielen kan deze robotstofzuiger moeilijker overweg met drempels of kabels hoger dan 2 centimeter.

Conclusie: Elke robotstofzuiger heet zijn specifieke voor- en nadelen

Er zijn veel verschillende robotstofzuigers op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. De iRobot Roomba 980 is uitstekend geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige reiniging. De de Neato Botvac D7 Connected slimme functies biedt voor integratie met smart home-systemen. De Samsung POWER bot R7070 is ideaal voor diegene die kracht krachtige machine willen, terwijl de Ecovacs Deebot N79S budgetvriendelijk is en toch goed presteert.

Welke robotstofzuiger u kiest, hangt af van uw persoonlijke behoeften en budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole