De beste Black Friday Deals scoor je zo

Spread the love

De beste Black Friday Deals binnenhalen gaat niet zonder inspanningen. Daar heb je vooral een goede voorbereiding nodig. Om je concurrenten voor te zijn, moet je zeker met enkele belangrijke factoren rekening houden. Dat is zowel het geval in fysieke winkels als in online webshops. 

Maar hoe scoor je beste Black-Friday Deals zonder ze je achteraf te beklagen? 

Black Friday kwam vanuit Amerika naar ons overgewaaid. De eerste editie werd er in 1952 op de vrijdag na Thanksgiving georganiseerd. De Amerikanen hadden dan een gans weekend vrij, en dat zorgde sowieso al voor heel wat drukte in de winkelstraten en in de winkelcentra. Dankzij het overweldigend succes van Black friday, kwam dit fenomeen uiteindelijk ook naar Europa overgewaaid. En nu wordt het ook hier bij ons van jaar tot jaar populairder. We hebben nu niet alleen een Black friday, maar ook een black weekend en nu zelfs een Super Munday.

De beste Black-Friday deals met kortingen tot wel 75 procent

Als je het goed aanpakt, kun je op Black Friday kortingen binnenhalen tot wel 75 procent en vaak nog meer. En ondanks deze opmerkelijke kortingen, scoort de meerderheid van de webshops op deze dagen hun hoogste omzet van het jaar. Hoe kan dat, en hoe krijg je de beste prijs en dus de hoogste korting op je favoriete Black Friday producten?

 Super Monday en Black Week

Dit jaar vindt Black Friday bij ons plaats op vrijdag 26 november. Vaak plaatsen webshops al een week vroeger hun eerste kortingen online. Dit jaar is dit dus op vrijdag 19 november. Om zo lang mogelijk van dit succesvolle weekend te genieten, nemen de meeste webshops er nog de maandag bij. Dat is dan Super Monday, of ook wel Cyber Monday genoemd. Vaak vind je op Super Monday de hoogste kortingen. Er worden dan vaak extra kortingen gegeven. Vaak loopt dit verlengd weekend uit tot de Black Week en heb je dus meer tijd om de beste Black Friday deals te scoren.

De beste Black Friday deals scoren: Leg eerst je budget vast

Voor je je zoektocht naar de beste Black Friday Deals start, zoek gaat, leg je best eerst je budget vast. Eens dit vastligt, wijk je daar best niet meer van af. Op die manier voorkom je Om onnodige en nutteloze aankopen.

De beste Black Friday deals scoren: Maak een boodschappenlijstje

Op Black Friday geven alle online webshops zoveel kortingen dat het al vlug een overzichtelijk wordt. Om dit overzicht zoveel mogelijk te bewaren, is het een goed idee om vooral een lijstje op te stellen waarin je alle artikelen vermeldt die je tijdens Black Friday goedkoper hoopt te vinden. Zo behoud je niet alleen het overzicht, maar leg je automatisch een limiet op van artikelen die je goedkoop wilt kopen.

Maak vooraf meerdere accounts aan 

Alle Black Friday Deals staan pas op vrijdag verschop 29 november vanaf middernacht online. Om tijd te winnen, maak je best vooraf  accounts aan op de meest populaire websites waar je je favoriete producten wilt kopen.

Tijd kost geld: aantal producten én tijd zijn beperkt

Zo spaar je ook tijd, en dat is nodig. Tijdens Black Friday zijn niet niet alleen beperkt in hoeveelheid, maar ook in tijd. Een aantrekkelijke promotie die ’s morgens online staat, kan ’s middags al uitverkocht zijn. Overweeg alle pro’s en contra’s voor je tot kopen overgaat, maar twijfel ook niet té lang. Om hun verkoop nog te verhogen, bieden heel wat webshops vaak de meest aantrekkelijke deals gedurende een erg korte periode aan. Vaak onder het motto ‘op = op’.

Wees er snel bij

Vergeet niet dat de beste Black Friday Deals vaak op middernacht online staan.

De beste Black Friday Deals scoren met social media

Social Media en zeker Facebook en Instagram worden steeds belangrijker voor online webshops. Die tonen er zowel hun nieuwste producten als hun meest aantrekkelijke aanbiedingen. Veel webshops voorzien zelfs exclusieve kortingen en promoties op hun Facebook en- of Instagrampagina. Het is dus zeker de moeite om de belangrijkste socialmediakanalen regelmatig te bezoeken, zeker tijdens Black Friday en de dagen die daarop volgen.

De beste Black Friday Deals binnenhalen door prijzen te vergelijken

Noteer enkele dagen of weken voor Black Friday de gemiddelde prijzen van die producten die je op deze voordeeldagen zo voordelig mogelijk wilt kopen. Het zou niet de eerste handelaar of webshop zijn die tijdens de periode voorafgaande aan Black Friday hun prijzen verhogen, waardoor de kortingen op die kortingen eigenlijk niets meer voorstellen

Vaak hoogste kortingen op Super Monday

Vaak lopen Black Friday Deals door tot Super of Cyber Monday. In enkele gevallen is de korting dan zelfs hoger dan ’s vrijdags. Wachten tot maandag houd ook een risico in. De kans is dan zeker niet denkbeeldig dat de beoogde producten dan uitverkocht zijn.

De beste Black Friday deals scoren: Vergeet de cashback-acties niet

 Naast kortingen, worden ook de zogenaamde cashback-acties steeds populairder. De prijs die dan wordt vermeld, is niet de prijs die je NU betaalt. Om je cashback binnen te halen, zul je na aankoop bijvoorbeeld je kortingsbon (cashback) naar de leverancier moeten terugsturen om je korting op je bankrekening gestort te krijgen.

Populaire Black Friday Deals

De beste Black Friday Deals met vaak de hoogste kortingen vind je vooral in deze categorieën:

  • Kleding: zowel voor kinderen, jong en minder jong
  • Elektronica
  • Multimedia zoals pc, laptop, ipad en smartphone
  • Speelgoed
  • Vliegtuigtickets
  • Gezondheid en verzorgingsproducten

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.